Канада и Германия подписаха декларация за намерение да създадат съюз за

...
Канада и Германия подписаха декларация за намерение да създадат съюз за
Коментари Харесай

Канада и Германия с важно енергийно споразумение


Канада и Германия подписаха декларация за желание да създадат съюз за експорт на водородно гориво в Германия до 2025 година Документът беше подписан в Канада в наличието на министър-председателя Джъстин Трюдо и немския канцлер Олаф Шолц, съобщи АП, представена от news.bg.

По време на церемонията по подписването Трюдо подсети, че западните страни би трябвало да се откажат от изкопаемите енергийни източници, в това число Русия, в интерес на различните горива. " Ние, Канада, можем да се превърнем в надежден снабдител на чиста сила, от която светът се нуждае ", съобщи канадският министър-председател.

От своя страна Шолц съобщи, че водородното гориво ще играе водеща роля в бъдещите енергийни доставки, изключително в сектори като товарния превоз, авиацията и превоза.

 

Според Associated Press канадската страна възнамерява да построи цех с нулеви излъчвания, който ще употребява вятърна сила за производство на водород и амоняк за експорт.

Шолц дойде на тридневно посещаване в Канада на фона на напъните на Берлин да откри други възможности на съветските газови доставки. " Канада е също толкоз богата на естествени запаси, колкото и Русия, с единствената разлика, че е надеждна народна власт ", съобщи канцлерът при идването си в Монреал.

Според ДПА страните са възнамерявали да подпишат съглашение за съдействие в региона на водородната сила, както и да обсъдят с Трюдо доставките на полутечен природен газ (LNG) и добива на минерали като никел, кобалт, литий и графит, които са от значително значение за производството на акумулатори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР